Over Pasta e Fagioli
Maak kennis met hét Italiaanse restaurant van Nijmegen.
Maak kennis met hét Italiaanse restaurant van Nijmegen.
Veel ruimte binnen én buiten
Met mooi weer kunt u genieten op ons mooie terras, met ongeveer 24 zitplaatsen, aan de voorzijde van ons restaurant.
Vanwege corona is het momenteel helaas niet mogelijk om grote groepen te ontvangen, maar neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We maken graag voor u een passend voorstel.
Ambachtelijke producten
Wij werken met veelal kleine producenten die ambachtelijke producten leveren van hoge kwaliteit. De groenten, fruit, kazen, vleeswaren worden wekelijks vanuit Parma aangeleverd. De menukaart van Pasta e Fagioli kan daardoor wekelijks wisselen.
Lekker genieten
Naast eten is ook wijn een passie van ons. Op onze kaart een groot aanbod van verschillende huizen en regio’s. Wij hebben veel beroemde wijnen, zoals Brunello, Amarone en Chianti, maar ook wijnen van lokale druiven die minder bekend zijn, zoals Biancolella en Aglianico.
Wij serveren naast onze huiswijn ook wisselende open wijnen per glas.
Minstens 75 soorten grappa schitteren in hun flessen en karaffen op ons speciale bureau in het midden van ons restaurant.
Wij serveren Napoliaanse koffie van Borbone en chocolade van ‘het atelier van de zoete kunsten’ van Venchi uit Piemonte, die u ook in cadeauverpakking kunt krijgen.
Evenwichtige voeding door een weloverwogen combinatie van ingrediënten
De chef streeft naar evenwichtige voeding door een weloverwogen combinatie van ingrediënten. Het is een manier van koken waarbij machtige ingredienten zoals boter, room en zware sausen worden vervangen door groentebouillons, olijfolie en ander minder belastende en toch smakende producten. De kooktechnieken die worden toegepast zijn erop gericht zoveel mogelijk van de voedzame bestanddelen te behouden en de essentie van elk afzonderlijk ingredient te benadrukken. Het streeft naar een eenvoudige presentatie.
Respect voor de Italiaanse kwaliteitsnormen
Sinds de introductie in Nederland (in 2012) hebben wij het ‘Marchio Ospitalità Italiana’ ontvangen. Met dit keurmerk waarderen de Unioncamere, het Isnart, het CCIE en het Comitato de certificazione in Italia de Italiaanse restaurants in het buitenland, die de Italiaanse kwaliteitsnormen respecteren. Daarnaast willen de genoemde organisaties hiermee de Italiaanse gastronomische cultuur ontwikkelen en promoten.
In samenwerking met Ospitalita Italiana organiseren we één keer per jaar een diner met een speciaal thema; the Italian Food XP.
Beloond met zilver
Op maandag 29 oktober 2018 is de eerste en enige gids met een selectie van echte Italiaanse restaurants in Nederland gepresenteerd. Daarin zijn wij beloond met zilver en dat betekent dat wij bij de beste 30 Italiaanse restaurants horen. Voor volmaakt eetgeluk is weinig meer nodig dan eerlijke, pure kwaliteitsproducten. De onbetwiste kwaliteit van de Italiaanse keuken heeft een stevig fundament. Dat zijn de regionale gerechten, geworteld in een historische traditie, daar ligt de basis om producten met een enkele simpele ingreep onderscheidend te maken en te verheffen tot een pure smaaksensatie.
Niets gebeurt zomaar in de Italiaanse keuken, alles heeft een functie om de authenticiteit van het product te ondersteunen, natuurlijk mogen authentieke producten en recepten op een eigentijdse manier bewerkt worden, maar we hebben de culinaire plicht oorspronkelijke producten en gerechten te beamen.
Wat anderen over ons schrijven
Zo nu en dan krijgen we bezoek van redacteuren en worden er interviews met ons geplaatst. Hieronder vindt u een selectie van die artikelen.
En daar zijn we trots op!
Wij zijn in 2015 geselecteerd door Italiemagazine tot 1 van de 10 beste Italiaanse restaurants van 2015 in Nederland.