Pasta e Fagioli

Italiaans Restaurant

Menu classico

De kaart van Pasta e Fagioli kan wekelijks wisselen

ANTIPASTI/VOORGERECHTEN

Parmigiana di melanzana (veg) € 12.95
“Taartje”van gefrituurde aubergine, buffermozzarella, tomatensaus, basilicum en parmezaanse kaas (veg)

Zuppa di pesce € 12.50
Rijk gevulde vissoep: met garnalen en verschillende soorten vis

Vitello tonnato € 12.95
Klassiek voorgerecht uit de Piemontese keuken: dun gesneden kalfsvlees, kappertjes en een super zachte tonijnsaus

Bresaola punta d’anca, Toma Piemontese, balsamico due Vittorie  € 13.50

Bresaola, gedroogd en gepekeld rundvlees vliesdun gesneden met Toma, koemelkkaas uit Piemonte, balsamico azijn due Vittorie en pijnboompitten

PRIMI / PASTA
Pasta ripiena alla carbonara con pecorino e guanciale   € 9.95
Handgemaakte pasta met vulling van wangspek en pecorino,

afgemaakt met ei, wangspek en pecorino € 16.00

Lunette al tartufo e parmigiano  (veg) € 10.50
Handgemaakte, gevulde pasta met zwarte truffel en ricotta kaas afgemaakt met romige truffelcreme en schijfjes parmezaan als hoofdgerecht € 17.95

Paccheri pesce spada, capperi, olive e pomodorini confit € 9.50
Grote buispastamet blokjes zwaardvis, kappertjes, olijven en tomaatjes confit      als hoofdgerecht  € 15.75
(onze pasta’s worden “al dente” gekookt)

Tortelli di melanzana e provola su fonduta di provola  € 9.95

Handgemaakte tortelli gevuld met aubergine en gerookte mozzarella op saus van provola afgemaakt met gebakken aubergine en blokjes tomaat (veg)   als hoofdgerecht € 16.95

I SECONDI / HOOFDGERECHTEN
Filetto di agnello in crosta di erette, pure di patate, friggitelli    € 25.95

Lamsfilet met “jasje” van kruiden, puree en friggitelli, kleine typische groene paprika uit Campania, lamsfond gearomatiseerd met munt

Filetto di manzo, crema di porcini, funghi saltati e spinaci  € 27.95
Malse ossenhaas op saus van fungi porcini, geserveerd met roergebakken spinazie en paddenstoeltjes

i nuovi arrivi

ANTIPASTI / VOORGERECHTEN

Guanciale brasato su passata di sedano rapa e pera caramellata € 12.95

Zacht gegaard kalfswangetje op saus van gepureerde knolselderij, gekarameliseerde abate peer

Salmone con crema di zucchini gialli, nocciola, zucchini alla scapece     € 12.95
Gebakken zalmfilet, hazelnoot, op creme van gele courgette geserveerd met courgette geparfumeerd met munt

SECONDI / HOOFDGERECHTEN

Pesce spada impanato al timo, fregola con pesto di olive e capperi, verdure bollite, maionese di acciughe di Cetara  € 24.95
Zwaardvisfilet met “jasje” van brood en tijm, fregola, typische Sardijnse pasta met pesto van olijf en kappertjes, geblancheerde groenten, mayonaise van ansjovis uit Cetara

Branzino su guazzetto di vongole, gamberone e spinaci saltati  € 24.95

Zeebaarsfilet uit de oven, visfond met vongole, gebakken spinazie afgemaakt met grote garnaal

Rotolo di coniglio profumato al dragoncello, pure di patate viola e piselli alla menta  € 24.95
Rose´ gegaard konijnrug, opgerold en geparfumeerd met dragon, puree´ van truffelaardappel, doperwten creme´

I secondi sono accompagnati da verdura, patate e insalata.

Bij onze hoofdgerechten vlees en vis serveren wij groenten, aardappeltjes
uit de oven en een salade.

Tutti i piatti vengono preparati al momento, contiamo quindi sulla vostra pazienza.

Wij vragen uw begrip voor de bereidingstijd, aangezien alle gerechten ´a la minute worden bereid

 

desserts

Cioccolatini Venchi , per stuk vanaf € 1.00
Vandaag de dag is Venchi uitgegroeid tot een van ‘s werelds meest bekende en delicate chocolademakers, er wordt uitsluitend gewerkt met de beste producten, verschillende smaken (Handmade sweet chocolates,( a piece)

Zuppetta di fragole con sorbetto al limone  € 7.50
“Soepje” van aardbei met citroen sorbet ijs ( Strawberry “soup” with lemon sherbet) 

Cassata Siciliana  € 9.95

Traditie van Sicilie, gemaakt van de allerbeste ingredienten, deeg taartje, ricotta, stukjes chocolade, pistache, marsepein, gekonfijte sinaasappel ( Traditional sweet from Sicily, sponge cake, ricotta, chocolate and pistachios, marzipan, candied orange

Tiramisú € 8.75
Klassieker! Tiramisu ( A classic in the Italian kitchen :Tiramisu)

Formaggio misto € 9.95
Assorti van verschillende bijzondere kazen oa. Pecorino di fossa een kaas die in de grond bewaard wordt 
( Selection of Italian cheese)

Misschien in combinatie met een glaasje dessertwijn?
Maybe accompanied by a glass of dessertwine?
Zie onze Grappa en Dessertwijnkaart!

CAFFÉ / KOFFIE / COFFEE
Espresso 2.30 
Doppio 2.70
Macchiato, espresso met wolkje melk 2.70
Corretto, espresso met scheutje grappa erin 3.00
Koffie 2.30 
Cappuccino 2.50 

dec+ € 0.30
Thee (Coccole) 3.00