Pasta e Fagioli

Italiaans Restaurant

Menu classico

De kaart van Pasta e Fagioli kan wekelijks wisselen

ANTIPASTI/VOORGERECHTEN

Parmigiana di melanzana (veg) € 12.95
“Taartje”van gefrituurde aubergine, buffermozzarella, tomatensaus, basilicum en parmezaanse kaas (veg)

Zuppa di pesce € 12.50
Rijk gevulde vissoep: met garnalen en verschillende soorten vis

Vitello tonnato € 12.95
Klassiek voorgerecht uit de Piemontese keuken: dun gesneden kalfsvlees, kappertjes en een super zachte tonijnsaus

Bresaola punta d’anca, Toma Piemontese, balsamico due Vittorie  € 13.50

Bresaola, gedroogd en gepekeld rundvlees vliesdun gesneden met Toma, koemelkkaas uit Piemonte, balsamico azijn due Vittorie en pijnboompitten

PRIMI / PASTA
Pasta ripiena alla carbonara con pecorino e guanciale   € 9.95
Handgemaakte pasta met vulling van wangspek en pecorino,

afgemaakt met ei, wangspek en pecorino € 16.00

Lunette al tartufo e parmigiano  (veg) € 10.50
Handgemaakte, gevulde pasta met zwarte truffel en ricotta kaas afgemaakt met romige truffelcreme en schijfjes parmezaan als hoofdgerecht € 17.95

Paccheri pesce spada, capperi, olive e pomodorini confit € 9.50
Grote buispastamet blokjes zwaardvis, kappertjes, olijven en tomaatjes confit      als hoofdgerecht  € 15.75
(onze pasta’s worden “al dente” gekookt)

Tortelli di melanzana e provola su fonduta di provola  € 9.95

Handgemaakte tortelli gevuld met aubergine en gerookte mozzarella op saus van provola afgemaakt met gebakken aubergine en blokjes tomaat (veg)   als hoofdgerecht € 16.95

I SECONDI / HOOFDGERECHTEN
Filetto di agnello in crosta di erette, pure di patate, friggitelli    € 25.95

Lamsfilet met “jasje” van kruiden, puree en friggitelli, kleine typische groene paprika uit Campania, lamsfond gearomatiseerd met munt

Filetto di manzo, crema di porcini, funghi saltati e spinaci  € 27.95
Malse ossenhaas op saus van fungi porcini, geserveerd met roergebakken spinazie en paddenstoeltjes

i nuovi arrivi

ANTIPASTI / VOORGERECHTEN

Guanciale brasato su passata di sedano rapa e pera caramellata € 12.95

Zacht gegaard kalfswangetje op saus van gepureerde knolselderij, gekarameliseerde abate peer

Salmone con crema di zucchini gialli, nocciola, zucchini alla scapece     € 12.95
Gebakken zalmfilet, hazelnoot, op creme van gele courgette geserveerd met courgette geparfumeerd met munt

SECONDI / HOOFDGERECHTEN

Pesce spada impanato al timo, fregola con pesto di olive e capperi, verdure bollite, maionese di acciughe di Cetara  € 24.95
Zwaardvisfilet met “jasje” van brood en tijm, fregola, typische Sardijnse pasta met pesto van olijf en kappertjes, geblancheerde groenten, mayonaise van ansjovis uit Cetara

Calamaro ripieno, scarola alla Napoletana, patate novelle, salsa al pomodoro  € 23.95

Inktvis gevuld met garnalen en inktvis, gebakken andijvie met olijfjes en pijnboompitten, krielaardappel op saus van tomaat

Suprema di faraona profumata al tartufo, polentina di mais, asparagi verdi e croccante di mais  € 24.95
Parelhoen supreme geparfumeerd met truffel, zachte mais polenta, groene asperges, gebakken mais, op gevogelte fond

I secondi sono accompagnati da verdura, patate e insalata.

Bij onze hoofdgerechten vlees en vis serveren wij groenten, aardappeltjes
uit de oven en een salade.

Tutti i piatti vengono preparati al momento, contiamo quindi sulla vostra pazienza.

Wij vragen uw begrip voor de bereidingstijd, aangezien alle gerechten ´a la minute worden bereid

 

desserts

Cioccolatini Venchi , per stuk vanaf € 1.00
Vandaag de dag is Venchi uitgegroeid tot een van ‘s werelds meest bekende en delicate chocolademakers, er wordt uitsluitend gewerkt met de beste producten, verschillende smaken (Handmade sweet chocolates,( a piece)

Zuppetta di fragole con sorbetto al limone  € 7.50
“Soepje” van aardbei met citroen sorbet ijs ( Strawberry “soup” with lemon sherbet) 

Cassata Siciliana  € 9.95

Traditie van Sicilie, gemaakt van de allerbeste ingredienten, deeg taartje, ricotta, stukjes chocolade, pistache, marsepein, gekonfijte sinaasappel ( Traditional sweet from Sicily, sponge cake, ricotta, chocolate and pistachios, marzipan, candied orange

Tiramisú € 8.75
Klassieker! Tiramisu ( A classic in the Italian kitchen :Tiramisu)

Formaggio misto € 9.95
Assorti van verschillende bijzondere kazen oa. Pecorino di fossa een kaas die in de grond bewaard wordt 
( Selection of Italian cheese)

Misschien in combinatie met een glaasje dessertwijn?
Maybe accompanied by a glass of dessertwine?
Zie onze Grappa en Dessertwijnkaart!

CAFFÉ / KOFFIE / COFFEE
Espresso 2.30 
Doppio 2.70
Macchiato, espresso met wolkje melk 2.70
Corretto, espresso met scheutje grappa erin 3.00
Koffie 2.30 
Cappuccino 2.50 

dec+ € 0.30
Thee (Coccole) 3.00