Pasta e Fagioli

Italiaans Restaurant

Menu classico

De kaart van Pasta e Fagioli kan wekelijks wisselen

 

ANTIPASTI/VOORGERECHTEN

Parmigiana di melanzana  (veg) € 12.00
“Taartje” van gefrituurde aubergine, buffermozzarella, tomatensaus, basilicum en parmezaanse kaas

 

Zuppa di pesce € 12.50
Rijk gevulde vissoep: met garnalen en verschillende soorten vis

 

Vitello tonnato € 12.95
Klassiek voorgerecht uit de Piemontese keuken: dun gesneden kalfsvlees, kappertjes en een super zachte tonijnsaus

 

Bresaola, tartufo, mozzarella, parmigiano e pinoli  € 13.95

Specialiteit uit de Valtellina streek: flinterdun gesneden, gedroogd en gepekeld rundvlees met buffermozzarella, zomertruffel, parmezaanse kaas en pijnboompitten

 

PRIMI / PASTA
Caramelle gorgonzola e noci su crema di gorgonzola  (veg)  € 9.95
Handgemaakte pasta  van boekweitmeel met vulling van gorgonzola, ricotta en walnoot op zachte gorgonzola saus  als hoofdgerecht € 16.50

 

Lunette al tartufo e parmigiano  (veg) € 10.50
Handgemaakte, gevulde pasta met zwarte truffel en ricotta kaas afgemaakt met romige truffelcreme en schijfjes parmezaan       als hoofdgerecht € 17.50

 

Rettangoli pesce san pietro allo zafferano, ragù  di gamberetti € 9.95
Huisgemaakte pasta gevuld met zonnevisfilet en venkel, aangekleurd met saffraan, ragout van garnaaltjes                          als hoofdgerecht  € 19.00
(onze pasta’s worden “al dente” gekookt)

Agnolotti Piemontese  € 9.95

Handgemaakte pasta met vulling van gestoofd vlees en kaas afgemaakt met fijngemalen vlees en brunoise van groenten € 16.50

I SECONDI / HOOFDGERECHTEN
Petto d’anatra, maionese all’olio di nocciola, asparagi verdi e tartufo nero   € 23.50

Eendenborstfilet, mayonaise met hazelnootolie, groene asperges en truffeltapenade

 

Filetto di manzo, salsa alla crema di tartufo bianco, puré di patate e funghi saltati  € 27.50
Malse ossenhaas op saus van witte truffel, aardappelpuree en gebakken paddenstoeltjes

 

i nuovi arrivi

 

ANTIPASTI / VOORGERECHTEN

Galantina di faraona con verdure in agrodolce e mostarda di pere  € 12.95

Opgerold parelhoenfilet gekookt in kruidige bouillon, groenten in zoetzuur en mostarda di pere ( peer ingemaakt met druivenmost en mosterdzaad)

 

Cefalo arrosto, spinaci saltati, zucchini alla griglia e crema di aglio rosso   € 12.95
Gebakken harderfilet, spinazie geparfumeerd met citroenolie, gegrilde courgette, zachte creme van rode knoflook

 

 

 

 

SECONDI / HOOFDGERECHTEN

 

Filetto di branzino, crema di pastinaca, salsa al frutto della passione e carotine € 23.50
Zeebaarsfilet met créme van pastinaak, saus van passievrucht, geblanceerde wortel

 

Pesce spada con fregola sarda alle verdurine, pesto di olive, scarola alla napoletana  € 24.95

Gebakken zwaardvis met fregula sarda, typische pasta soort uit Sardinie met groenten, gebakken andijvie op napolitaanse wijze; met pijnboompitten en zwarte olijven

 

Controfiletto di vitello paura di camomilla, sedano, cipollato ripieno di patate, pisolini alla menta  € 24.95
Kalfsentrecote (Peters Farm) met “jasje” van kamille (bloem) geserveerd met rood uitje gevuld met aardappel, doperwtjes geparfumeerd met munt

I secondi sono accompagnati da verdura, patate e insalata.

Bij onze hoofdgerechten vlees en vis serveren wij groenten, aardappeltjes
uit de oven en een salade.

Tutti i piatti vengono preparati al momento, contiamo quindi sulla vostra pazienza.

Wij vragen uw begrip voor de bereidingstijd, aangezien alle gerechten ´a la minute worden bereid

 

desserts

 

Cioccolatini Venchi , per stuk vanaf € 0.90
Vandaag de dag is Venchi uitgegroeid tot een van ‘s werelds meest bekende en delicate chocolademakers, er wordt uitsluitend gewerkt met de beste producten, verschillende smaken (Handmade sweet chocolates,( apiece)

 

Cassata Siciliana € 9.75
Traditie van Sicilie, gemaakt met de beste ingredienten: deeg bedekt met ricotta, stukjes chocolade en pistache in jasje van marsepein van amandel en pistache, gedecoreerd met gekonfijte sinaasappel en rode peer ( Tradition from Sicily, made of the best products, sponge cake with ricotta, chocolate and pistachios, marzipan of almonds and pistachios, decorated with candied orange and red pear)

 

Delizia al limone € 8.50
 Specialiteit van Amalfi: taartje bedekt en gevuld met zachte citroencreme en limoncello likeur ( Speciality from Amalfi: cake with cream of lemon and limoncello liqueur)

 

Tiramisú € 8.50
Klassieker! Tiramisu ( A classic in the Italian kitchen :Tiramisu)

 

Formaggio misto € 9.95
Assorti van verschillende bijzondere kazen oa. Pecorino di fossa een kaas die in de grond bewaard wordt 
( Selection of Italian cheese)

 

Misschien in combinatie met een glaasje dessertwijn?
Maybe accompanied by a glass of dessertwine?
Zie onze Grappa en Dessertwijnkaart!

 

CAFFÉ / KOFFIE / COFFEE
Espresso 2.20 decaf. 2.50
Doppio 2.50
Macchiato, espresso met wolkje melk 2.45
Corretto, espresso met scheutje grappa erin 2.95
Koffie 2.20 decaf. 2.50
Cappuccino 2.45 decaf. 2.75
Thee (Coccole) 3.00