Pasta e Fagioli

Italiaans Restaurant

Menu classico

De kaart van Pasta e Fagioli kan wekelijks wisselen

 

ANTIPASTI/VOORGERECHTEN

Parmigiana di melanzana  (veg) € 12.50
“Taartje”van gefrituurde aubergine, buffelmozzarella, tomatensaus, basilicum en parmezaanse kaas (veg)

 

Zuppa di pesce € 12.50
Rijk gevulde vissoep: met garnalen en verschillende soorten vis

 

Vitello tonnato € 12.95
Klassiek voorgerecht uit de Piemontese keuken: dun gesneden kalfsvlees, kappertjes en een super zachte tonijnsaus

 

I nostri salumi con assaggio di formaggio  € 12.95

Selectie van verschillende vleeswaren, Toscaanse halfgerijpte pecorino, olijven uit Cerignola

 

PRIMI / PASTA
Gnocchi alla Sorrentina (veg)  € 9.95
Aardappel gnocchi met tomaat van de Vesivius, buffermozzarella en basilicum  als hoofdgerecht (veg) € 16.50

 

Lunette al tartufo e parmigiano  (veg) € 10.50
Handgemaakte, gevulde pasta met zwarte truffel en ricotta kaas afgemaakt met romige truffelcreme en schijfjes parmezaan    als hoofdgerecht € 17.75

 

Tortelloni al salmone  € 9.95
Handgemaakte pasta met vulling van zalm en ricotta, afgemaakt met romige saus van gerookte zalm en piot grigio wijn  als hoofdgerecht  € 16.50
(onze pasta’s worden “al dente” gekookt)

Bauletti con friarielli e caciocavallo Silano DOP con ragu di salsiccia  € 9.95

Handgemaakte pasta met vulling van friarielli, typisch Napolitaans soort raapstelen en caciocavallo kaas afgemaakt met salsiccia     als hoofdgerecht € 16.50

I SECONDI / HOOFDGERECHTEN
Petto d’anatra con frutta secca, frutti di bosco marinate al porto € 23.95

Eendenborstfilet, geroosterde noten en mais met in port gemarineerde bosvruchten

 

Filetto di manzo, con cipolline borettane, asparagi verdi, salsa al balsamico di Modena  € 27.95
Malse ossenhaas met gemarineerde bosuitjes, groene asperges, saus van oude balsamico azijn uit Modena

 

i nuovi arrivi

 

ANTIPASTI / VOORGERECHTEN

Coda di vitello alla vaccinara in manto di patate e riduzione di vino € 12.95

Uit de oven: timbaaltje van fijn gesneden kalfsstaart, langzaam gestoofd met wijn en groenten, met “jasje” van schijfjes aardappel, reductie van rode wijn uit Lazio

 

 

Rotolo di sandra con semi di papavero, maionese alla rapa rossa e spinaci saltati  € 12.95
Opgerold snoekbaarsfilet bedekt met maanzaad, mayonaise van rode biet, roergebakken spinazie

 

 

 

 

SECONDI / HOOFDGERECHTEN

 

Bocconcini di pescatrice con burrata e bietole  € 24.00
Gebakken blokjes zeeduivelfilet met burrata en roergebakken snijbiet

 

Scaloppe di pesce spada con caponatina Siciliana, pomodorino ripieno di provola  € 24.95

Gebakken zwaardvis, roergebakken groenten zoals aubergine en selderij op Siciliaanse wijze, coulis van courgette, tomaatje gevuld met creme van gerookte mozzarella

 

Filetto di agnello in panure di erbe, puré di patate e spinaci al limone  € 25.95
Lamsfilet met “jasje” van kruiden, aardappelpuree, roergebakken spinazie gearomatiseerd met citroen olie

I secondi sono accompagnati da verdura, patate e insalata.

Bij onze hoofdgerechten vlees en vis serveren wij groenten, aardappeltjes
uit de oven en een salade.

Tutti i piatti vengono preparati al momento, contiamo quindi sulla vostra pazienza.

Wij vragen uw begrip voor de bereidingstijd, aangezien alle gerechten ´a la minute worden bereid

 

desserts

 

Cioccolatini Venchi , per stuk vanaf € 1.00
Vandaag de dag is Venchi uitgegroeid tot een van ‘s werelds meest bekende en delicate chocolademakers, er wordt uitsluitend gewerkt met de beste producten, verschillende smaken (Handmade sweet chocolates,( a piece)

 

Mousse ai frutti di bosco € 9.00
Bosvruchten mousse op koekje geparfumeerd met lavendel( Berry mousse on cookie scented with lavendel)

 

Tartufo classico € 9.00

 Bol van chocolade ijs met hart van vanille ijs, vleugje citroen en stukjes hazelnoot bedekt met cacao poeder( Chocolate ice cream with a heart of vanilla ice cream perfumed with lemon, pieces of hazelnuts covered with cocoa powder) 

 

Tiramisú € 8.50
Klassieker! Tiramisu ( A classic in the Italian kitchen :Tiramisu)

 

Formaggio misto € 9.95
Assorti van verschillende bijzondere kazen oa. Pecorino di fossa een kaas die in de grond bewaard wordt 
( Selection of Italian cheese)

 

Misschien in combinatie met een glaasje dessertwijn?
Maybe accompanied by a glass of dessertwine?
Zie onze Grappa en Dessertwijnkaart!

 

CAFFÉ / KOFFIE / COFFEE
Espresso 2.25 decaf. 2.50
Doppio 2.50
Macchiato, espresso met wolkje melk 2.50
Corretto, espresso met scheutje grappa erin 2.95
Koffie 2.20 decaf. 2.50
Cappuccino 2.50 decaf. 2.75
Thee (Coccole) 3.00